Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Михайлівська громада» (код ЄДРПОУ: 04375642) був реорганізований і увійшов до складу Степівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
МИХАЙЛІВСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОН МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Рішення виконавчого комітету №8 «Про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2019 році відповідно до вимог Указу Президента України  від 07 лютого 2008 року № 109/2008 року « Про першочергові заходи щодо забезпечення  реалізації та гарантування конституційного  права на звернення до органів державної  влади та органів місцевого самоврядування»»

Кількість переглядів: 115
Скликання: Виконавчий комітет
Сесія: 2_2020
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 20.02.2020
Номер документу: 8
Назва документу: Про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2019 році відповідно до вимог Указу Президента України  від 07 лютого 2008 року № 109/2008 року « Про першочергові заходи щодо забезпечення  реалізації та гарантування конституційного  права на звернення до органів державної  влади та органів місцевого самоврядування»
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.02 МБ)

 

МИХАЙЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИКОЛАЇВСЬКОГО РАЙОНУ  МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від  20 лютого  2020 року № 8

с.Михайлівка

 

 

 

Про підсумки роботи із зверненнями громадян

у 2019 році відповідно до вимог

Указу Президента України

 від 07 лютого 2008 року № 109/2008 року

« Про першочергові заходи щодо забезпечення

 реалізації та гарантування конституційного

 права на звернення до органів державної

 влади та органів місцевого самоврядування»

 

 

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України «Про звернення громадян», на виконання вимог Указу Президента України від 07.02.2008 № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», заслухавши інформацію секретаря виконавчого комітету  Ведмеденко Т.М. про підсумки роботи виконкому зі зверненнями громадян за 2019 рік,   виконком сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію про підсумки роботи виконкому  Михайлівської сілської  ради зі зверненнями громадян за 2019 року взяти до відома (додається).

 2. Роботу виконкому Михайлівської сільської ради зі зверненнями громадян вважати такою, що в цілому відповідає вимогам чинного законодавства.

 3. Посадовим особам місцевого самоврядування: 

3.1. не допускати надання неповних відповідей, порушення строків розгляду звернень громадян, установлених законодавством; 

 

 

3.2. аналізувати та узагальнювати питання, що порушуються у зверненнях громадян, особливо у повторних, виявляти причини, що їх породжують, та за результатами такого аналізу вносити пропозиції щодо розв’язання найактуальніших проблем.

  

4. Контроль за виконанням рішення покласти на  секретаря виконавчого комітету Михайлівської сільської ради

 

Сільський голова                                                              Володимир ЧЕЧУЙ

 

 

 

Додаток

 до рішення виконавчого комітету

від 20.02.2020 р. №  8

 

 

 

Звіт про підсумки роботи із зверненнями  громадян за 2019 рік

 

Робота щодо розгляду звернень громадян в виконавчому комітеті Михайлівської сільської ради (далі – сільській раді) проводилась відповідно до Закону України  «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», відповідних рішень виконавчого комітету сільської  ради, розпоряджень сільського голови.

Для організації роботи зі зверненнями громадян в сільській раді прийнято розпорядження від  № р «Про проведення виїзних прийомів громадян у селах та селищах сільської ради головою сільської ради та секретарем сільської ради на 2019 рік».

Сільська рада забезпечує доступ громадян до інформації, якою володіє шляхом систематичного та оперативного її оприлюднення  (крім тієї, розповсюдження якої обмежено законодавством України), а саме:  на офіційному сайті сільської ради . На інформаційних стендах в приміщенні сільської ради для інформування населення сільської ради розміщені: Закон України «Про звернення громадян»; графіки прийому громадян керівництвом сільської ради ; відомості щодо можливостей надання заяв, скарг, запитів письмово на адресу сільської ради   також для зручності громадян оформлено куточок для звернень громадян з роз’ясненнями.

 Першочергово розглядаються звернення, які надійшли від ветеранів війни і праці, багатодітних сімей, сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування.

Дні особистого прийому громадян керівництвом сільської ради на 2019,  оприлюднено на офіційному сайті сільської ради.

 

Протягом звітного періоду до Михайлівської  сільської ради надійшло 718 звернення громадян, з них: 73 звернення на особистому прийомі сільського голови та секретаря сільської ради.

 Результати аналізу звернень за характером питань свідчать, що найбільша кількість з них стосується аграрної політики та земельних відносин – 344 з питань соціального захисту – 110 звернень, звернень, охорони здоров’я – 0 звернень, комунального господарства – 0 звернень, екології та природних ресурсів –  0,звернень та інші –  191 звернень. Є такі звернення ,які не в повному обсязі відпрацюванні, так ,як у нас немає юридичної консультації тому деякі звернення  потребують більш детального вивчення.

За підсумками розгляду звернень вирішено позитивно – 171 звернень; відмовлено у задоволенні – 0 звернень; надано роз’яснення на 132.

Актуальними залишаються питання:

  • соціального захисту, надання матеріальної допомоги учасникам ООС, виділення коштів на придбання дров для опалення мало захищеним верствам населення;  
  • питання надання земельних ділянок, встановлення меж земельних ділянок, оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства і т.д. 

Проведений аналіз звернень, які надійшли до виконкому, підтвердив актуальність питань комунального господарства, ремонт вуличного освітлення та ремонт доріг.

На особливому контролі знаходяться звернення громадян, що надходять з державної установи „Урядова гаряча лінія” – 28 звернень, які відпрацьовані, на  27 звернень надано відповіді.

 Також відпрацювуються запити на публічну інформацію.   В  2019 році надійшло 4 запити всі 4 запити відпрацьовані.

 Кожного місяця  надаються дані про звернення громадян до Миколаївської райдержадміністрації

  

Питання організації роботи зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі сільської голови сільської ради.

Виконавчий комітет Михайлівської сільської ради і надалі буде забезпечувати якісний розгляд звернень громадян, оперативно вирішувати порушені громадянами питання, відповідно до вимог чинного законодавства.

 

 

Секретар виконавчого комітету                               Тетяна ВЕДМЕДЕНКО


« повернутися до всіх документів

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Результати опитування

Онлайн-опитування: У якому населеному пункті Ви проживаєте?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано